Vilken transformator skall jag välja?

Hur man väljer Transformator är ett viktigt område att tänka på när du börjar resan mot en Energibesparings box. Hur man väljer Transformers börjar genom att bestämma transformatorns kapacitet som är rankad i volt-ampere (VA). Driftspänning för de flesta apparater och / eller utrustning ska synligt märkt enligt följande:

Ström (ampere), frekvens (Hz), Spänning (volt), Effekt (watt eller VA)

Denna spännings märkning är vanligtvis placerad på baksidan av apparaten. Om märkt spänningen inte kan lokaliseras, är det bra att använda wattal i de flesta fall. Om apparaten märkningen visar att start ström och arbetsström, är det bäst att använda arbetsströmmen för att beräkna wattal (VA).

Hur man väljer Transformers fortsätter med att beräkna nominell spänning spänning x ampere på alla apparater. Nu har du VA talet som bestämmer vilken Energibesparing box som behövs. Lägg till 10% som extra marginal.

Det är alltid bra att ta till en transformator med något större VA notering för att slippa överhettning.

I allmänhet är det mer kostnadseffektivt att använda en stor transformator för flera apparater än att ha flera transformatorer för varje apparat. Men om du har en apparat som ofta körs (tvättmaskin, frys, etc.) och är fast monterad kan det löna sig att installera en Energibesparingsenhet vid en specifik utrustning/last och en större som tar restens av förbrukningen.

En bra måttstock är att läsa av säkrings talet på Servisen t.ex. 63A eller 200A.
Utifrån detta kan sedan rätt storlek och modell specificeras.

Maila oss en kopia på din elräkning