Referenser

Upplever du el relaterade problem?

HSB Pampas Solna sparar 9%

HSB Pampas i har sedan våren 2016 har en Energibesparings box installerad i ett av sina 7 fastigheter.
Mätvärden visar en genomsnittlig besparing på mer än 8% på kWh. HSB Pampas har beslutat att installera Energibesparings boxar i alla sina hus. Effektförbrukningen i fastigheterna varierar mellan 50.000 kWh / år upp till 150.000 kWh/år. I fastigheterna finns olika antal tvättstugor och hissar som gör att förbrukningen variaerar.

Från och med 2018 kommer alla fastigheter ha Energibesparings boxar installerade.

Primulas Hyresfastighet Stockholm sparar 11%

Ett exempel på en Energibesparings box inkopplad på den gemensamma förbrukning, som tvättstuga, hissar och belysning, på Sandhamns gatan på Gärdet i Stockholm.
Läs rapporten under fliken mer om vårt arbete.
Se foton från installationen under fliken läs mer

Statoil

Statoil - numer Circle K har installerat Energibesparings boxar på flera stationer. Antingen kopplat till hela anläggningen eller fördelat på belysning och bland box. Besparingen sker under öppettider och under stängning ( kylar / frysar / belysning) .

Restauranger / Fast Food

Restauranger och snabbmatställen förbrukar mycket el under drift. Öppettiderna i kombination med månadsförbrukningen bestämmer vilken Energibesparings box som kommer att passa. Besparingarna i kWh ligger mellan 10-15%. Till detta kommer ökad livslängd och lägre service/underhållskostnader.

Heineken

Heineken i Danmark är ett exemple på en industri som har valt Energibesparings box. Läs mer om detta i Referensbladet.

Primulas tvättstuga i Bredäng

En av dom största privata hyresvärdarna i Stockholm har installerat Energivaktarnas Energibesparings boxar i flera av sina fastigheter för att spara kWh och därmed CO2 i Hyreshus och separata tvättstugor.
Besparingen ligger på ca 10% efter inkoppling. Läs mer om hur besparingen blir i en tvättstuga.

Hotell / Spa

Hotell förbrukar el under hela dygnet och extra mycket om det finns en restaurang / pub kopplad till verksamheten. En Energibesparings box kommer minska lampbyten och service/underhåll på elutrustning då Energibesparings boxen reglerar och stabiliserar spänningen. Och en besparing på 10-14% på kWh blir en extra bonus.

Skörda kW - Spara kWh eller i kombination

Har du eller står i startgroparna för att investera i en solpanels anläggning?

Läs då vårt prospekt om att kombinera med vår Energibesparings box för att få ner återbetalningstiden för din investering (ROI) till hälften eller under 10 år.

Läs mer under fliken Produkter

Fastighetsboxen 200 kVA och uppåt

EHB (Enköpings Hyresbostäder) Ljunggården sparar minst 9.3% eller ca 76.000 kr/år

EHB i Enköping har installerat EnergiVaktarnas lösning i Ljunggårdens äldreboende. Ljunggården består av 3 st höghus och serviceinrättningar som restaurang och café.

Årsförbrukningen är ca 850.000 kWh och besparingen ligger på 9.3% vilket motsvarar kWh/vecka eller ca 76.000 kWh/år. En kWh kostar ca 1 kr (2017).

Utöver besparingen i kWh bidrar Energibesparings enheten till att förlänga livslängden och serviceintervaller på anslutna apparater vilket sänker service och underhållskostnader med minst 30%.

Video som visar urkoppling av strömmen sept 2017 Länk till Youtube